kolmapäev, 28. oktoober 2009

Mängud laual ja tundmatud pruunid sildid


Kui ma koolimajas teisipäeviti laenutuspunktis käisin, oli osadel lastel peale tundide lõppu igav. Mõtlesin, mida nendega peale hakata, et nad ruumis niisama üksteist taga ei ajaks või ainult mikikaid ei loeks.

Ja hakkasin vähehaaval laua- ja kaardimänge tellima. Enamus neist õnneks ongi sama huvitavad, kui poereklaamis lubatud.

Praegugi just mängitakse "Metsa peremeest". Ja natuke aega tagasi lõpetati seenepiltidega kaardimäng. Enne neid olid liikluskaardid, veel enne seenekaardid ja nii edasi. Või õigemini- ja nii tagasi. Kogu aeg on keegi, kes ärgitab teisi mängima.

Koolis olid väga populaarsed kaardimäng "Jonnakas jott" ning raamat "Riietamine. Rokkstaarid, diskodiivad ja pop-printsessid". Nende pabernukkudega mängisid isegi algklasside poisid! Veel on kapsaks mängitud üks täringumäng, kus võitja saab osadest kokku omale kõige suurema jänese.
Suure huvi loodusteemaliste mängude ja raamatute vastu on kindlasti tekitanud Urge vabaajakeskuse matkaring, juhendajaks tore noor mees Argo Linnamäe.
Täna hommikul nt marssisid vaprad matkasellid juba kella 6 ajal Urgelt minema. Omadega rappa:)))
Eile aga oli Saugas järjekordne mälukas ehk valla mälumäng. Piia idee- olgu need praegu kulgevate raamatukogupäevade puhul nö raamatulised, minu teostus. Ei, ma ei hakanud küsima, kes mis raamatu kirjutas, nagu ilmselt kardeti. Otseselt teadmisi kirjanike kohta oli vaja vaid mõnes küsimuses, kus nt pidi teadma kuulsaid vendi või kokku panema pakutud ees- ja perenimed. Oioioi, ega väga ei teatagi nimesid. Jakob Mändmets ja Peet Vallak on ära ununud, Sepa Tiitu ning Sandeni Einarit ei teata! Ainuke, keda kõik teadsid, oli Olavi Ruitlane, eks teda ole praegu ka meedias palju mainitud. Aga uusi huvitavaid nimesid pakuti- Aksel Gailit ja Urmas Kivirähk nt ja Einar Krusten, Jakob Biin ja Aarne Lõhmus, Aet Vallik...... (Ärge nüüd endale NEID nimesid meelde jätke!)
Aga pole hullu! Ei peagi ju kõik meeles seisma. Tuletan meelde- selleks, et õiget kirjanikku/raamatut leida, oleme ALATI abiks meie :)))
Mõni võistkond hiilgas humoorikate vastustega- nt tänavuse Nobeli kirjanduspreemia sai "väike memm mägedest". Ja raamatukogudes kasutatava mõõtühiku- laudimeetri- terminiks pakuti "virnmeetrit" :)
Ja keegi ei olnud enne tulekut sama päeva Pärnu lehte lugenud: küsisin, mille puhul on meie teede äärde ilmunud kihelkondade sildid. Lugesin sellest paar nädalat tagasi ja otsustasin küsida. Ai-ai, sõidetakse sildist iga päev mööda ja ei mõelda, et miks nad selliste imelike kohtade peal on! Kas Sina juba tead?

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar