teisipäev, 8. mai 2012

Lapsed- see tõsine jutt on teile!

Kallid kohalikud lapsed!

Mul pole midagi selle vastu, et te käite raamatukogus kuulamas-vaatamas erinevaid esinejaid- lauljaid, näitlejaid, tantsijaid, käsitöölisi jne, jne. See on tore- siis saate aimu, mille kõigega inimesed tegelevad ja olete ehk ise ka tulevikus samasugused aktiivsed tegutsejad. Ka omavahel sosistamine polnud täna õhtul õnneks eriti kõvahäälne, ehkki selline asi pole esinejate suhtes viisakas ja segas neid kõvasti. Häiris väga see, et ilusate laulude ajal, mida täiskasvanud kaasaelamisega kuulasid, poeti laudade alt ja vahelt kaugemale magusaid peotäisi kahmama, oma laud muidugi juba ennem algust lagedaks söödud. Kõrvallauas istujate suhtes pole see viisakas ja millegi kenasti küsimist tulge palun õppige laste käitumisraamatutest!!! Veel oli hästi inetu, et olite kommipaberid diivanite-toolide vahele maha visanud!!!
Alles nii paar aastat tagasi pakkusid naised kuulama tulnud lastele magusat vägisi ja nood võtsid kommikese või kringlitüki lõpuks vastu.
See peoga kahmamine siin viimastel aastatel segab absoluutselt igal üritusel. Kas tõesti tänased lapsevanemad ei õpeta enam oma lastele viisakat käitumist?! Lasteaias nad ikka ehk õpivad?


Huh, nüüd sai see lõpuks välja öeldud!!!


Koristasin siin peale kõigi äraminekut ja mõtlesin, et otsustan edaspidi keelata lastel suurte tegemistes osalemise. Aga siis te ju ei saakski enam paljut huvitavat teada! Meiekandi täiskasvanud ja lapsed ongi ilma jäänud sellest tegutsemisrõõmu tunnetamisest, mis mujal kultuuri- ja seltsimajadega maakohtades aastapõlvi kestnud.

Mõtlesin, mõtlesin ja välja mõtlesin, mis edaspidi teha.

1 kommentaar: