neljapäev, 15. detsember 2011

Hea uudis

Kohalik maakonnaleht pakub minu tähtkuju horoskoobis tänaseks, et olen uudishimulik ja eriti hästi õnnestuvad uurimistööd. Huvitav, kust nad teadsid? :)
Eilsest saadik raamatukogu kõmiseb, et kohe-kohe hakkab sõitma liin nr 39. Keegi teadis isegi, et alates 15. detsembist, mis on ju juba täna. Midagi tarka ma küsijatele vastata ei osanud ja uurisin kõigepealt läbi vedajafirma kodulehe, kus viimane uudis oli oktoobrikuine. Järeldasin, et siis ikka veel täna ei sõida midagi.
Saatsin kirja ning küsisin infot kellaaegade ja peatuste kohta. Varsti helistatigi! Etteloetud kaks erinevat marsruuti läksid mul ausalt öeldes praegu kuulamise peale küll sassi, aga niipalju on selge, et päevas hakkab sõitma kolm bussiringi. Kaks neist tulevad linnast, teevad tiiru ja lähevad linna tagasi ja üks alustab Sindist ja läheb tagasi linna Tammiste kaudu. Peatused on peale silda Rütavere teeristis, raudteepeatuses, töökoja juures ning "suurele" teele jäävates olemasolevates peatustes, nagu Sepa, Otsa, vanadekodu jne.
Meile lähimad peatused on seega Pulli raudteejaamas ja teeristis vana töökoja/angaari juures. Hommikul (algusega vist 8.45) on aeg paika pandud lapsi Tammiste lasteaeda viivate vanemate järgi, kellel praegu tagasi saamiseks suured ringid mitme bussiga tuleb teha. Õhtul saab rongilt tulija kesklinna, siis Sindi poole ei minda. Lõunane buss oli vist poole kahe paiku, arvan, et see aeg on meelepärane algklassides õppijatele.
Bussid hakkavad liikuma kõigil nädalapäevadel, ka puhkepäevadel ning soovi jate korral ollakse nõus kolme asemel päevas veelgi rohkem bussiringe sõitma.
Bussifirma on valmis liinid käiku panema kohe, praegu seisab asi vaid maavalitsuse korralduse taga, millega määratakse kehtivateks piletiteks samad 65-sendised, mis nr 40 ja 57-l praegu. Kellel on kuupilet, saab hakata sellega sõitma veel ühes bussis.
Loodame, et vajalik paber maavalitsuses uueks aastaks korda aetakse.

2 kommentaari:

  1. Meeldiv, et tänavu peaks otse rongipeatuse juurde tehtama parkla ja bussipeatus. Ja loodetavasti tähendab see seda, et busse juurde pannakse.

    VastaKustuta
  2. Ja veel. Muidugi oleks ülihea, kui leitaks mingigi võimalus peatusesse teha köetav pisikenegi ootekoda.
    Pulli peatuse algusidee sai üle antud juba ligi viis aastat tagasi. Läks aega, mis läks...

    VastaKustuta