teisipäev, 26. jaanuar 2010

Klient ON kuningas!?

Laenutades avastasin, et Postimehel on kaks päeva sama järjenumber. 282 ja järgmine päev- jälle 282! Juhtub parimateski lehtedes! ;)
Rumala peaga imestasin seda kõvasti. Ja kohe sain sahmaka kaela- vot nii külastaja just jääbki alati suureks süüdlaseks ja nii kaovadki osad lehed. Seletasin, et lehe viga ju! Võtsin kõik laenutused maha ja hakkasin aeglaselt uuesti numbrite kastidesse linnukesi tegema, seekord kuupäevade järgi ja siis lugesin veel käsitsi ka üle kas koguarv klapib. Seletasin, kuidas perioodika programmi salvestub ja laenutamine arvutiga käib. Nii lihtsalt, nagu vanasti, et paned lugejakaardile kirja 23 Postimeest, enam ei saa. Inimene peab ootama iga üksiku nr-i äramärkimist... Ja programm juhtub just siis aeglane olema või veateate saatma, kui hästi kiire on... :)

3 kommentaari:

  1. See üksikute numbrite laenutamine on tõesti tüütu ja aeganõudev. Mis meil sest, meile ju makstakse töötunnid kinni, aga kliendi aeg...

    VastaKustuta
  2. No „kliendil“ ongi ju alati kiiiiiire.

    ma tean, et mõni meist põeb seda tohutult, kui inimene peab tema taga ootama mitmete raamatute ja ajakirjanumbrite laenutamise ajal.
    mina pole sellest omale küll probleemi teinud. neile kärsitutele pigem seletan ja näitan, kuidas sai käib. mul ju monitor nende poole. lastele eriti meeldib jälgida, kuidas raamatuid talle laenutatakse või kuidas kõik korraga lupsti maha lähevad :0)

    VastaKustuta
  3. trükiviga-
    kuidas "asi" käib, mitte "sai"
    oioi, alati tuleb ikka üle lugeda!

    VastaKustuta