teisipäev, 14. detsember 2010

Elu ääremaal...

Mitmed lugejad on viimasel ajal tagastades kiitnud Jan Beltrani kahte raamatut- "Nora" VT! ja "La mala vida ehk neetud elu" VT!
Mulle endale meeldisid ka mõlemad. Ja eriti viimasest sain ikka nii palju eluteadmisi, mida ma ei osanud ettegi kujutada. Sellest, mis elu eriorientatsiooniga inimesed elavad ja elama peavad, ma siiani väga palju kuulnud polnud. Tiba telekast ja lehest. Aga- Eestist väljaspool on neil tõesti kergem!
Apollo kodukas ütleb kirjaniku kohta nii:
Jan Beltrani kirjanikunime taha varjuv eestlane on sündinud 1970. aastal Võrumaal. Ta on elanud kümmekond aastat Lõuna-Euroopas ning lõpuks leidnud oma koha Hispaanias Barcelonas. Jan Beltrani kireks on inimeste elulugude ja saatuste uurimine. Esikromaan „La mala vida ehk neetud elu“ valiti 2009. aasta Betti Alveri kirjanduspreemia nominentide hulka.


Praegu lõpetan Paula Greigi raamatut "Eikellegimaa. Lugu mehest, kellest sai naine". VT! Peategelane saab lugedes täiesti omaseks, nagu vend või hea sõber.

Soovitan neid kõiki lugeda ja raamatute sisust ei tahaks ette ära rääkida. Loed, saad tegelasega hingesõbraks, rõõmustad koos temaga, tunned talle kaasa ning hoiad pöidlaid ja varbaid, et tal hästi läheks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar