kolmapäev, 15. detsember 2010

Tuulikute koosolekust





Imelik olevus see eestlane- nurga taga ja kahe-kolmekesi on julge ja sõnakas, aga kui on vaja suure hulga ees oma arvamust välja öelda, siis istub kössis. Ja suud lahti ei tee. Loodab, et äkki naaber teeb. Mitu aastat vihastab, et katsugu nad siia oma plekikolakaid teha- mõni rahatahtev maaomanik on vaid poolt ja kolmsada vastu! Aga - läheb nii, nagu tavaliselt (meiekandi) koosolekutel, et juttu jätkub küll, aga omakeskis, PÄRAST koosolekut, õues, autode vahel... ;(
Üllatavalt paljud olid saanud kell kaks keset tööpäeva kohale tulla! Kindlasti oma 40-50 inimest. Kõik maja toolid ja istumiskohad vabaka trummitoolideni välja olid ruumi veetud ja oli ka seisjaid. Väga kahju on neist, kes erinevate ametite tõttu töölt ära ei saanud tulla!
Mina oma zinizilmsuses ja plontiinsuses arvasin, et teemaks tuleb "jah" tuulikutele või "ei" tuulikutele. Aga hoopis arutati, kas neid lubada teha kohe krundi külje alla või jääb piiriks kilomeeter. Üksainus kilomeeter! See on peaaegu nagu ukse all! ;)
Olin nähtavasti "ajast" maha jäänud. Ju see "jah" on otsustatud ära juba eelmistel, keset päeva toimunud koosolekutel, kuhu ma minna ei saanud - tööaja tõttu.
Arendajate meeskond oli väga kavalalt oma mehed mööda ruumi laiali paigutanud- igas nurgas oli keegi, pani üks kohalolnu tähele. Eks neil ole mõjutamises kindlasti juba kogemusi. Ega mittekõnemees vist sellises midagi pealepressivas arendajaametis hakkama ei saakski. Inimeste esitatud küsimustele vastasid nad küll, aga vastusteks oli alati selline ümmargune umbluu, ilma faktideta. Loomulikult pole meie "noorel" riigil veel uuringuid ja korralikke seadusi ning ettekirjutusi tuulikute kasuliku või kahjuliku mõju kohta inimeste tervisele ja kogu elusloodusele. Selle kõige taha on võimalik pugeda. Pole uuritud, tähendab probleemi polegi?!
Tore,
et arstina töötanud inimene oli tubli kodutöö teinud ja püüdis inimesi hoiatada kahjulike mõjude eest, mis ohustavad edaspidi ka lapsi ja lapselapsi. Keegi kusagil on ikka midagi juba uurinud ja halba avastanud! !!! Paar päeva tagasi saime Pärnu lehest lugeda ka esimest uuringut tuulikute mõjudest tervisele:
LOE
Kurb!
Plaanid olid lauadadel laiali, ruum aga inimesi nii täis, et vaatama kõik ei mahtunud. Paar korda kogunes summ ümber laudade, kui üks juba tõusis, siis naabrid järel. Ja siis, kui oleks vaatama mahtunud, ei juletud nähtavasti tooliridade vahelt välja pugeda. Koosolek möödus rahulikult ja juhataja oli hea läbiviija. Ja nagu alguses mainitud, jätkus "töö sektsioonides"- majaesistes ja -sisestes gruppides. Pärast koosolekut.
Ega meil neist terviselehakkavatest laperdajatest pääsu ikka ei ole. :((( Homme on otsustamine. Otsustajatest elab siinpool vaid mõni. Olen kindel, et kui nende kõigi kodude juurde ähvardataks tuuleparke teha, siis nad mõtleksid teistmoodi. Kerge on ühe näpuliigutusega või sõnaga otsustada mitte enda ligidale tulevaid või olevaid asju. No aga võimatu on siitkandist volikokku enamust valida- meil lihtsalt on valimisealisi MITU KORDA vähem, kui vallakeskuses! 100 valijat ei võistle 3000-ga!
Minule jäi koosolekust suhu mõru maitse, nagu öeldakse. Ah jaa- artriidihaigete kätega mööblivedamise ja koristamise rõõm kah, mida puntides arutlevad meesterahvad tühjade pilkudega pealt vaatasid. ;) Aitäh, Ege, et appi tulid!!! Ja veel tähelepanek- inimesed praegusel talvisel ajal kodudes nähtavasti kütavad uksed-aknad lahti talve soojaks. Miks muidu siit ruumist ära minnes kõik uksed õueni pärani jäeti?





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar