teisipäev, 29. jaanuar 2013

Omad poisid täitsa moodis!

Möödunud aasta laenutuste ülevaatesse vallalehte sai koos esikümnega kirjutatud ka jutuke sellest, mida siinmail lugeda eelistatakse: 

2012. aastal leidis Urge raamatukogu üles mitukümmend inimest rohkem, kui aasta tagasi, osad neist esmakordsed maja külastajad. Oli ka neid, kel pikki aastaid vahele jäänud, nüüd tuldi kindlat raamatut otsima. 100 loetavama raamatu hulgas olid nii eesti- kui välisautorid. Viimastel aastatel tuntaksegi suurt huvi eestlaste kirjutatu vastu, eks ole kirjutajaid ka palju juurde tulnud. Populaarsemad on endiselt elulood-mälestused ja reisiraamatud, aga loetakse palju ka elulisi jutukaid, kus tegelasteks ehteestlased, käitudes-suheldes tuttavlikult nagu naabrid või pereliikmed, maadeldes samade probleemidega, nagu lugejagi.
10 loetumat:
1. Roberts, Nora- Otsing
2. Mikweldt, Jaan- Kass, koer ja kaks õde
3. Roberts, Nora- Tulejälitajad
4. Martinson, Jaan- Kristina
5. Hannah, Kristin- Jaanimardika tee
6. Mikweldt, Jaan- Anonüümkirjad
7. Lind, Tuule- Päev algab öösel
8. Raudnask, Valve- Kõik, mis on juhtunud
9. Kersna, Vahur- 7x7
10. Sepa, Tiit- Eelsoodumus armastada

Kui nüüd ausalt üles tunnistada, siis olid esipaarikümnes mõned välisautorid lisaks, aga kuna nii alates viiendast raamatust kuni 24-ni oli kõigil laenutuste arv üks ja sama, siis valisin esiletõstmiseks "omad poisid".

Ka sel aastal on uudiskirjanduse riiulis eesti autorite laudid hõredad- "eestlasi" küsib kümnest külastajast nii kaheksa. Täna keskpäeval pole verivärskeid enam andagi, tuustime läbi neid hunnikuid, mis tagasi on toodud. 
See teeb väga suurt rõõmu, et üks eestlane teist eestlast loeb

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar