neljapäev, 24. jaanuar 2013

Meenutusplõksud

Tasapisi täieneb fotomaterjal piirkonna küladest. Tänapäevast on fotosid arvutites ja albumites muidugi kõigil.  Aga "mustad augud" on just vanema aja kohta. Hiljuti sain hulga fotosid endise sovhoosi Urge osakonna töötajatest. Aasta tagasi kehitasid paljud küsitutest õlgu ja ütlesid, et "oh ei, mul pole vanu pilte, sel ajal ju ei pildistatud nii palju, kui praegu". Siiski toodi mõned üksikud fotod, millest koopiamasinaga midagi paberile sai. Kvaliteet eriti hea muidugi pole, aga see on odavaim variant ja inimesed tunneb ära küll.  Hiljuti sain oma kätte  kaks kodust albumit, kus üle veerandi piltidest olid sovhoosipidudest, töö- ja puhkehetkedest jmt. Jälle tuli appi koopiamasin ja piltide heledamas/tumedamas variandis vaadatavaks paljundamine. 
Usun, et nii mitmelgi inimesel on kodus midagi jäädvustatud, fotod-albumid tuleks ainult üles otsida ja äraviskamisest päästa.  Praegu olen eraldi kaante vahele kogunud materjale kõikidest piirkonna küladest, paisust, Taali koolist, majandist. Mõni mapike on imeõhuke, vaid paari pildiga, teine on kosunud.
Lootusrikkalt ootan kõiki fotosid meie kandi kohta. Piirkond oleks Pärnust välja sõites Tammistest kuni Tori piirini ja Kilksama suunal kuni Saugani.
Fotosid võib päriseks või koopiate tegemiseks tuua Urge raamatukokku või saata meilile urge@pkr.ee. AITÄH!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar