laupäev, 26. jaanuar 2013

Ja valgus sai...

Täna südaöösel Otepää esimeselt öölaulupeolt tulles bussi pealt koju marssides tundus võsa vahelt Urgele keerates silmale midagi väga teistmoodi olevat. Üleväsinuna ei saanud kohe arugi, mis. Ja siis meenus, et hommikul kiiruga koolitusele sõites nägin mingeid autosid küla keskel seismas. Et aega polnud, siis uurima ei hakanud, jälgisin hoolega teerööpaid ja -auke. Niisiis öösel külla sisse  marssides hakkasin kõigepealt mõtlema, kas endise raamatukogumaja katuse küljes olev lamp ikka on sügisest saati põlenud või mitte, vist ikka ei. Nüüd oli see valge. Ja alles siis taipasin, et kõik teeäärsed seni "tummad" lambid säravad. Kuuvalge öö mõistmist väga ei kiirendanud. :)
Külavahepimedust sai erinevatele vallameestele mitu korda sügisest saati mainitud, sinnamani, et mõned inimesed ei tahtnud tööpäeva viimastel tundidel enam raamatukokku tulla, just pimeda majaesise ja trepi tõttu, ning üle ojasilla minejad olid autode vastu tulles samuti püstihädas. Isegi olin kottpimedas ust lukustades alati suurest võtmekimbust kodu- või kapivõtmega ukse kallal.  Ühesarnased kõik ju. Eks tasku-, pea- või mobiililamp oleks ju aidanud... aga...
Nüüd võib öelda, et peale libeduse ei olegi külas muid üldmuresid kurta. Sauga poolt tulles soovitatakse rööpas silla ületamise asemel ringiga alajaama kõrvalt sõita. 
Küll see kevad ka varsti tuleb! Mõni päev on juba väga päikeseline olnud, linnulaul ainult puudu.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar