esmaspäev, 27. august 2012

Kõik soojas ja ärahoitud


Terve suve (ka vaheajad) on peaaegu kõik päevad olnud ühesugused: nagu ukse lahti keeran, on 2-10 marakratti ja teismelist sees. Vahva on vaadata, mida huvitavat nad iga natukese aja tagant välja mõtlevad. Mängitakse kaardi- või lauamänge (juba hiljuti siin kirjutasin neist), kodu, autotöökoda, kontorit, firmat, raamatukogu, kooli jms. Kolm vana, katki läinud ja lastele alles hoitud lauatelefoni on iga päev tihedalt käigus. Pideva vadinaga olen nii harjunud, et kui kõik vahel korraga õue või just lahti tehtud vabaajakeskusse tormavad, siis on nii vaikne, nagu oleks elekter ära läinud. Vahel räägin, et raamatukogudes ollakse tegelikult vaikselt, aga väiksemad pole mujal kogudes ju käinud. Las lasevad fantaasial lennata! Vaevalt, et siin ainuke kisa täis maaraamatukogu on!
Täna mängiti papitibidega nukuraamatust "Riietamine. Rokkstaarid, diskodiivad ja pop-printsessid". See on üldse üks selline imelise külgetõmbega raamat, mille nukudega ei ole juba aastaid häbenenud mängida ka poisid. Riietevalik on väga suur ja lisadetaile ka põnevaid.
Natuke aega tagasi hakati mängima raamatukogu ja lastenurgas on tööl lausa 3 raamatukoguhoidjat!!! (Ennast ma ei lugenud. :D ) Laenutatakse tarvitatud paberist lõigatud paberitega midagi, helistatakse lugejatele, kelle kohta mõni ütleb klient, teine lugeja, koputatakse arvutilauale (loe = uksele) ja pakutakse ainsale külastajale lehti lugemiseks, makstakse palka ning isegi tellitakse lehti mängurahaga... Iga päev "müüakse" kastitäis mänguloomi küll telefoni teel, küll paberraha eest mitu korda maha, tihti poole- või soodushinnaga. :0)
Ja just praegu teatatakse väga raamatukoguhoidjalikul häälel, et "tänasel päeval on raamatukogu külastanud 10852 inimest!" :D
Minu mureks on ennem sulgemist või õuelippamist lasta neil nurk jälle korda koristada.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar