neljapäev, 9. august 2012

Kõik muutub! Õnneks paremuse poole.

Pulli raudteepeatuse juures käib suuremat sorti sebimine, võsa on maha võetud ja tulevasele parkimisplatsile tuuakse autotäite viisi täidet. Seda kulub sinna kindlasti palju, kuna koht oli juba pehmelt öeldes pehmeks soostunud. Täna hommikul suutsin kahel pool teed peatunud koormatega autode vahelt õigel hetkel läbi põigelda, Korraga olid lühikesel teejupil sõitmas-töötamas teetegijate, koormavedajate ja muidu läbisõitjate pikad autod. Ei kujutagi ette, kas muidu oleksin jäänud ootele, kuni ummik laheneb või siis pidanud tagurpidi raudteele ja edasi suurele maanteele tagurdama.
Alajaamast mööduvat teed kasutavad tihedalt Sauga poolt jm tulevad rekkad, mis kas Pärnusse või Sinti (ja sealt) edasi vuravad. Mina oma aruga paneksin lähinädalateks välja hoiatuse, et kasutage teisi teejuppe.
Lähima aja jooksul tuleb nähtavasti Urgele/Urgelt läbi liiklemiseks valida see tee, mis läheb-tuleb vana töökoja juurest Rakvere maanteele.
Nii kuu tagasi püüdsin veel pildistada kunagiste teeäärsete raudteetööliste kolmest majast allesolevaid vundamente. Kaks on võsas, aga kolmas tuli puukeste mahavõtmise järel nähtavale. Mõtlesin tookord, kas see lõhutakse ära ka. Praegu on see veel alles ja jääb just parkla äärde.
Oleks sealsed elanikud osanud arvata, et nende kodu juures kunagi liinibussid hakkavad käima ja pealinna reisirong peatuma ning kohe õuel sõidukid parkima ja bussidki sisse sõitma! Kohutavalt kahju on, et keegi tollal turbalaadijatest-laadimistest-laadijate elumajadest pilte ei teinud!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar