esmaspäev, 3. oktoober 2011

2 x 10 minutit päevas, ärakäimiseks...

Kassapidaja katsumused

Kassapidaja katsumused

Anna Sam

Istuv ja kaupu ühest käest teise tõstev ning lindil edasi lükkav kassapidaja; telefoniga vestlev või arvutiklahvidel toksiv infolaua töötaja, kummargil kaupu riiulitele laduv saaliteenindaja, alati lahkelt juhatav, kui midagi küsida...
Kui tihti me nende inimeste töö sisule mõtleme? Peaaegu mitte kunagi, eksole? Kui üldse, siis märkame köhivat või nuuskavat kassapidajat.
Olen vahel jälginud, kui järjekord pikk, kui tüütu on kassapidaja töö. Ja tabanud endalt ka kahtlustava turvamehe pilgu, sest miks peaks üks normaalne inimene vaatama teiste inimeste kaupade liikumist, selles on kindlasti midagi kahtlast. Mis siis, kui minagi tohiks töölaua tagant püsti tõusta vaid teatud kellaaegadel. Päris jube! Siis peaks piirama nt veelonkse, aga arvutikiirgus tekitab janu läbi aasta. Süüa vist hommikuti üldse ei julgeks.
Anna Sam on oma kaheksa aasta pikkuse tööaja kokku litsunud 160-le lehele. Nii masendav, kui meie kassapidaja-eksperimendi läbinu kirjutis hiljutises Eesti Ekspressis, see raamat küll pole, aga palju sarnast on küll. Humoorikas sõnakasutus ajab naerma, igal peatükil on uus teema. Lahe lugemine- võib kokkuvõtteks öelda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar