esmaspäev, 15. veebruar 2010

Täitsa magamata! Raamatu pärast.

Magamata öö on seljataga.
No seda, et lugedes märkamatult päikesetõus kätte on jõudnud, kogevad korduvalt kindlasti kõik kirglikud lugemissõltlased!
Selles pole midagi uut ka minu jaoks. Lihtsalt imestan enda üle, kuna viimased aastad olen hakanud iga unehetke hindama, olles kümmekond eelnevat aastat liigesevaludega magamata pidanud olema. Tahan sellega "toonitada", et raamat on TÕEPOOLEST NII HEA, et tasus magamata olla! Ja läbi ma seda veel ei saanud, nii et mine seda tänast öödki tea.
http://www.apollo.ee/product.php/0591562
Raamatu autor on tundmatu- Nirti. Kujutan ette, et ta ongi mõni oma elust kirjutanud tuntud ajakirjanik, kes on end oma lapsepõlvest lahti rebinud ja ei taha, et sellest teatakse.
Ja peategelane on .... on üks huvitav tegelane :0) Saan tema tunde- ja mõttemaailmast siiski aru, kui mõtlen, kus ta kasvama pidi. Me ei tea ju keegi, kui palju vägivallas elavaid lapsi oma elu häbeneb. Ja vaikib...
Kindlasti on ebaterveid kodusid rohkem, kui me endale ette kujutame. Peks, hirmutamine, halvustamine, alandamine, kiusamine..... Vaesus.
Kui sellest supist siis välja suudad rabeleda, jäävad ikkagi pinnud hinge kriipima.
Nirtil on mitu tähelepanekut elust-inimestest, mis mind jälle kummitama jäävad, kuna need on niijummalast õiged et! Ainult jälle- me ei julge selliseid tähelepanekuid valjul häälel teistele avalikult ju öelda.

***************
Ja üks mõte veel.
"HUVIKONKSU TEHNIKA"- hästi välja mõeldud sõnad:
Ave Mattheus on kuskil eelmise nädala lehes öelnud, et Grete Kutsar valdab "huvikonksu tehnikat". Täpipealt sama mõtte ütlesin ju mina teiste sõnadega siin blogis eelmisel kuul, kui Kutsari raamatust muljetasin.

1 kommentaar:

  1. Tõesti väga hästi kirjutatud raamat, lugesin eile ühe hingetõmbega läbi. Kahjuks on noore kirjaniku poolt kirjeldatud vaimne ja füüsiline vägivald paljudele igapäevane reaalsus.

    VastaKustuta