reede, 10. veebruar 2012

Kitsekarja heegeldama

On üks töölõik, mis paneb alati nördima ja tekitab masendust.
Täna näiteks läksin riiulite juurde oma kohale panema vaid KOLME tagastatud raamatut ja ära tulin nende riiulite vahelt alles pooleteise tunni pärast!
Üks tagastatavatest oli käsitööraamat. Panin selle kenasti tema oma koju- kahe kauaaegse naabri vahele. Ja siis sattus pilk mõni riiul edasi, kus Kitsekasvatuse kõrvalt vaatas vastu Heelgeldamine!!!

Lastele olen korduvalt rääkinud, et igal raamatul on oma koht täpselt kahe teise vahel. Et kui sa ei mäleta, mis riiulist raamatu välja tõmbasid, siis pane see sirvimise järel lauale. Teinekord küsib seda sinu sõber ja me ei leiagi raamatut, kui keegi on selle pannud juhuslikku riiulisse. Vaata, kui palju raamatuid siin on ...
Mõnele täiskasvanulegi olen maininud, et raamatud on teemade all autorite järgi tähestikus. Väga paljud teavad seda ja ilukirjanduse juures otsivadki ise ka autoreid tähestiku järgi. Ja samas- kui nad on tarkade raamatute juures, siis juhtubki, et raamat pannakse kuhu juhtub.
Nii ma pidingi kõik riiulid üle vaatama. Mõned raamatuseljad on juba nagu omad lapsed- kui neid palju laenutatakse, siis võtab käsi silmade abita selle kärmelt riiulist. Ja siis hakkab ka silma, kui see on valede naabrite juurde pandud.
Täiskasvanud on haavatavamad, kui lapsed- neile oleks piinlik järel käia ja korrutada, et ole hea, kui sa ei tea, kuhu raamat käib, siis ... jne.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar