teisipäev, 14. september 2010

Otse pehmesse värvilisse muinasjuttu!






Kolmapäeval, 15. septembril kell 15 avatakse Urge raamatukogus uus näitus "Villamuinasjutud". Seekord on oma viltimistööd välja pannud pärnakas EVE REINVÄLI, kellest juttu allpool.
Avamisel saab igaüks autori juhendamisel ka ise kätt proovida, villade ja nõeltega toetab Urge Vabaajakeskus.


Näitus jääb avatuks 15. septembrist kuni 1. novembrini 2010.


Eve on nõus pikalt-laialt villaga tegelemisest rääkima, aga endast rääkides on napisõnaline.
Töötab ta lastekodus kasvatajana. Villa avastas Eve enese jaoks 4 aastat tagasi, kui nägi kõrvalt, kuidas toimetulekukooli töötajad jõululaadale asju viltisid.
"Nägin, proovisin ja hakkas kohe meeldima, ostsin villa ja nõelu ning hakkasin toksima," räägib Eve. Õppinud pole ta viltimist kusagil. Kõik asjad on sündinud iseõppimise ja katsetamise teel. Vill on suurepärane materjal, mida vormida ja kujundada oma käe järgi ja nii sünnivadki omanäolised asjad. Noorem tütar on ema tehtud nukkude ja nukumööbliga meelsasti mänginud. "Kui nukk natuke pulstub või vormi kaotab, siis toksin üle
ja kohendan veidi ja ongi jälle ilus!" reedab Eve mänguasjade värske väljanägemise saladuse. Inspiratsiooniallikateks on enamasti oma lapsed ja nende sõbrad, kes annavad ideid, milliseid loomi, multifilmi- või muinasjututegelasi võiks vormida. Enamus Eve tehtud viltidest on valminud lähedastele, sõpradele ja tuttavatele kingitusteks.

Raamatukogu näituseriiulitel istuvad dinosaurused, mängivad lapsed, pargivad autod, karjamaal söövad-puhkavad koduloomad, villast tiigis ujuvad vesiroosid ja näkk. Akna all aga hõljuvad liblikad, printsessid ja haldjad, ämblik ronib oma võrgust välja, Alice on sõbralikult koos Märtsijänesega, kuningapoeg ja printsess ratsutavad koos hobusel, jne jne. Mõne tegelase puhul tahaks selle kohe kaissu võtta- need on kõik lihtsalt nii armsakesed! Lapsed, kes villaautodest mööduvad, tahavad kohe mängima hakata. Et asjad jalutama ei läheks, on need väheke aluste külge kinni vilditud.

Seda kõike peab oma silmaga nägema! Ootame vaatama RK lahtiolekuaegadel E 13-20, T-R 10-17.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar