teisipäev, 21. september 2010

Ootamatu mütsikoda :)


No kui palju on meie seas selliseid toredaid inimesi, kes laseksid sugulastel end teise maakonda sõidutada, et tuua sealt talle teadaoleva jõe kallastelt suur kotitäis tarna omakandi naistele korvi/mütsi meisterdamiseks?! (Uhhh, pikk lause tuli! :)))
Üks selline meil õnneks on. Pärna Silvi muidugi!
Aga alustaks algusest. Urge naisseltsil oli täna 11. hooaja avaõhtu. Naisi kogunes kolme lauatäie jagu, nagu peaaegu alati. Pärast igat sorti uudiste ja reisuinfo vahetamist ning pisukest kehakinnitust kraamis Silvia kotist välja kenasti ette valmistatud pajurõngad ja tarnakimbud, kõik parajatesse kogustesse kinnitatud. Esialgu tundus see punumisevärk silmaga vaadates küll väga keeruline, aga kui näpud põhimõttele pihta said, siis hakkas juba midagi looma. Punumine oli vabatahtlik, aga meil on alati vähemalt pooled julged uue asja katsetajad.
Paika sai ka järgmise korra kuupäev ja esineja. Nüüd ma enam üllatuskülalist varjata ei saa, sest naised kuulsid pealt mu läbirääkimise kõnet.

NIISIIS-
TEISIPÄEVAL, 12. OKTOOBRIL
ESINEB URGE RAAMATUKOGUS
ALGUSEGA KELL 17
SUPERSTAARISAATEST TUNTUD FINALIST TIMOTHY JARMAN.

Selle oktoobriõhtuga tähistame siitkandi inimeste eakate päeva, st et kutsutud on kõik huvilised, mitte ainult naisseltsi naised. Ka mitte-eakad võivad tulla!
Tulijatel palun kaasa võtta õige vähe näksimist, meie naisselts on isemajandav.
********************************************************************
Praegu siin laualambivalges ja hiirvaikses raamatukogus pärast naiste lahkumist kirjutades mõtlen, et need õhtud on ikka niiiiiii toredad!!! Mitme küla rahvas saab kokku, kõik on särasilmsed, sõbralikud, elavad, rõõmsameelsed, vabad, avatud... Nagu oleks sugulased koos või mõni hästitoimiv meeskond või... Seda tunnet ei oskagi kirjeldada. Hingel on SOE, oleks vist üheainsa sõnaga kõige õigem väljenduda. Ma tean, et nad valmistuvad selleks kuus korra toimuvaks õhtuks juba varakult. Pakivad raamatud kotti ja sätivad ennast, küpsetavad maitsvat kaasa, lepivad kokku, kes kellega tuleb-läheb. Koos on hämaras ka toredam kodu poole astuda või vändata. Ma nagu saaks iga kord energialaengu, et siis edaspidi uusi esinejaid otsida või midagi muud ette võtta. Vahvad naised- nad ju pesevad-koristavad alati ise kõik lauad ära, kui ma enne lahkumist osadele kuu aja lugemisvirnu laenutama asun. Mul on väga hea meel, et nad vaatamata tihedale sajule ikka kohale tulid ja et äramineku ajal just parajasti ei sadanud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar