neljapäev, 13. jaanuar 2011

Uus tulekul

Teisipäeval, 18. jaanuaril kell 17 avame siin uue näituse "Pulmafotod läbi aegade".
Näituse mõte tekkis novembrikuisel Urge Naisseltsi kokkusaamisel, kus kõik olid kaasa toonud vanu fotosid siitkandi inimestest, majadest, koolidest, pidudest, üritustest, töötegemistest jms.
Meie naisseltsi raudvaral ja mitmekülgsel kollektsionääril Loreida Raadikul olid kaasas siitkandi inimeste ja talude fotod. Kõik fotod kenasti talude või teemade järgi ümbrikutesse pandud, ühesõnaga suur sorteerimis- ja salvestamistöö ära tehtud! Peale selle näitas ta ka antikvariaatidest ostetud pulmafotosid, millest otsustasime näituse teha.
Küll on kahju, et meiekandi muuseumi-idee seni vett vedama on läinud. Maja oleks justkui olemas ja hakkajad inimesed ka, aga asi on kuhugi takerdunud, vast paberimäärimisse? Sinna oleks talude ajalugu piltides imehästi sobinud. Aga loodame, et see muuseum ikka tuleb! Sünniraskused...
Loreida kogutud asjadest on ka edaspidi näitusi plaanis, nt vaase on ta oma reisidelt kaasa toonud. Need me toome kindlasti kunagi siia imetlemiseks.

Kui keegi tahab tuua oma fotosid, siis on need väggggggga oodatud! Eriti viimase paari aastakümne omad. Selle fotovärgiga on ju nii, et keegi ei hakkaks pärast pahandama, et minu suguvõsast keegi vmt... Sellepärast ongi anonüümsed vanad fotod riskivabad eksponeerida. Aga tuua võib ju ka edaspidi, kui kohe avamispäevaks ei jõua.

Fotonäitus jääb avatuks 18. jaanuarist kuni 28. veebruarini. Kui huvi on suur, siis vbl ka kauemaks.

1 kommentaar:

  1. Moodustage alustuseks seltsing - lihtsam viis asju ajada ja raha küsida ;))

    VastaKustuta