kolmapäev, 18. mai 2011

Viletsa pingetaluvusega küla? ;(

Eilne voolu "ärakäimine", õigemini selle normist väga suurema pingega tagasi tulemine on kuuldavasti meie külas palju pahandust teinud. Inimestel läksid läbi nii suuremad-kallimad kui väiksemad elektriseadmed- arvutid, külmkapid, soojuspumbad, digiboxid...
Meie perel vedas- just minuteid enne tööleminekut ära läinud vool pani mu mõtlema, et peaksin igaks juhuks kõik juhtmed seintest välja tõmbama. Ainukesena unus televiisor ja nüüd on sellel kolm värvi- must, valge ja ilus lilla.
Tööl siin majas nii hästi ei läinud- nurgas asuvatest seadeldistest üks plaksatas kõvasti ja kogu netivärk lülitas end õnneks ise välja. Voolukõikumised ja äikesed on ennegi siin kahju teinud. Eile saadeti vallast igaks juhuks elektrik asja uurima. Tänud! Me kaks nõrka naisterahvast ei oleks ju ise küll midagi parandada osanud.
Inimeste helistamiste peale olevat Eesti Energiast samal päeval, ehk siis eile öeldud, et viga on teie omas majas. Seega siis kõikides Urge majades on oma viga, et tulid seadmete "vigad"... :) Seda, et keegi suurema pingega voolu tagasi lülitas, ei taheta vist tunnistada. Hinda tõstetakse küll juba igal aastal, aga mis kindlust me selle eest vastu saame???
Täna on juba kuulda, et mõni targem teeb firmale avaldusi. Pakuti ka mõte, et võiks olla üks ühine avaldus- on jõudu rohkem suurfirmaga oma õiguste eest võidelda. Üksikisikud nullitakse arvatavasti eraldi kõik ära.

Lisan neljapäeval, 19. 06. juurde:
Täna lülitasin üle poole nädala sisse ka nn rahvaarvuti ja see kärtsatas suure pauguga läbi!!! Nii et arvatavasti pean esitama kahjunõude. On vaid juhus, et see alles täna juhtus, vahepeal ei ole keegi siia arvutisse lihtsalt tulnud ja otse kindlasti on põhjus sama, mis kogu küla mõjutas.

2 kommentaari:

  1. Katastroof! Võtke kindlasti midagi ette!

    VastaKustuta
  2. telekas pani kaks nädalat hiljem ikkagi ekraani tasku! kahju nõuda on vist hilja juba.
    pidin uue ostma, (minu palgaga muidugi pikaajalise järelmaksuga)

    VastaKustuta