neljapäev, 5. mai 2011

Profifotod

Eelmine nädal sai raamatukokku üles fotograaf Ants Liiguse ja Reena Liiguse personaalnäitus.
Ants Liigus on Pärnu Postimehe fotograaf, kelle fotosid teab iga pärnakas. Lisaks mitmetele Eesti lehtedele on tema fotod näha ja hinnatud olnud ka mitmesugustel fotokonkurssidel. Antsuga rääkides selgub, et ta on tuumakas mees. Iga asja kohta on tal oma arvamus või veendumus. Arvukatest fotodest on tal koostatud arhiiv. Küsisin, mille järgi ta vajaliku foto üles leiab (puht oma ameti huvist- on ju ka raamatukogudes kümnete tuhandete raamatute seast ühe leidmisel süsteem) - need on sündmuste ja kuupäevade järgi.
Tänapäeval, kui head kaamerad on vähe suurema sissetulekuga inimestele kättesaadavad, on isehakanud fotograafe palju. Nende fotod on aga tihtipeale vaid hästi õnnestunud klõpsud. Urgel olevad on aga kunstiliselt teostatud. Paljud neist pole varem ühelgi näitusel väljas olnud, nii et siin on nende esimene eksponeerimine. Aga on ka selliseid, mis juba tunnustust saanud.
Juba mitu aastat olen rõõmuga märganud, et ka Ants Liiguse abikaasa Reena Liigus on konkurssidel osalenud. Fotopisik on nähtavasti nakkav! Tema siinsetel fotodel on oma "käekiri"- hellem, naiselikum.
Kõik fotod on kõrgel raamaturiiulite peal ja sellise nurga all, et nende nautimist ei sega ei päikesekiired ega vastupeegelduvad valgustid.
Siia blogisse ma ühtegi pilti ei lisa, loodan, et tulete ise kohale vaatama!
Näitus jääb üles kogu maikuuks ja võibolla, et ka mõneks juuninädalaks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar