kolmapäev, 17. november 2010

K158son - uus täht taevas? Ei, raamat hoopis :)

Maailma k-õ-i-g-e i-ga-vam töö on tagastatud raamatute riiulitesse panek! Aastaid ikka pilk iga raamatu selja taha: B83 ja B88Nm ja K158son ja K203m ja P86-lu... Appi, miks ma küll sellise ameti valisin, kus sellist "matemaatikat" teadma peab! Nii arvatavasti võisin mõelda kunagi oma esimesel praktikapäeval.
Kas: Michaels, Shauna; Michael, Judith; Michaels, Kasey; Michaelis, Karin; Michaels, Fern; Michaelis, Rolf...?
Eiii! Hoopis:
Michaelis, Karin;
Michaelis, Rolf;
Michaels, Fern;
Michaels, Kasey;
Michaels, Leigh;
Michaels, Shauna
Nüüdseks on tähestik selge kui seebivesi. Autorite pere- ja eesnimede kolmanda ja neljanda täheni välja (Kaa..., Kae..., Kaid..., Kee..., Koi..., Kook..., Kool..., Koor..., Koos..., Koot..., jne jne). Tüütu ja naljakas häälitsemine riiulite juures, kummargil või kikivarvul, soovitatavalt üksi... :) Aga peaasi, et töölaua tühjaks saab. Sageli mõtlen, et enam ma küll ühtegi magusat ega piprast (loe- "naistekat ega põnevikku") ei telli. Neid ju tohututes kogustes. Aga ikka söön oma sõnu!
Kas on kedagi, kes seletaks mulle ära, miks enamus inimesi tahab raamatukogudest aina uut ja uut?

1 kommentaar:

  1. Nii armas, et keegi sellist tööd ka teeb :), siis teistel, kes otsima tulevad, lihtsam üles leida (endal ka muidugi). Tean ühte teist raamatukogu, kus kaks hoidjat ning üks neist ei tunne tähestikku - sellest hirmus pahandus, et raamatud ei saa õiges järjekorras riiutlitele...
    Miks inimesed uut tahavad? Sest vana on juba loetud ;)

    VastaKustuta