kolmapäev, 7. juuli 2010

Hilinenud muljed

Olen oma muljete jagamisega hiiglama hiljaks jäänud- hansapäevi tahan väga kiita!!!
Neli kirju- mirju päeva... Pühapäevaks oli meel juba päris väsinud, rääkimata sellest, et pidevast öösiti üleval olekust hakkas mul tervis streikima.
Kõige suurema elamuse sain avaetenduselt (ma ju vanapärnuplika!) ning igasugustelt kontsertidelt: profid, algajad; süldibändid, folgibändid; tants, laul, pillid...; katuse ja lageda taeva all, hoovides ja suurtel lavadel... Müügilette täis kesklinnast ma ei hakka rääkimagi! Seal leidus kõike eluks vajalikku... ja ka mittevajalikku, aga silmale ilusat või hetkesoovi täitmiseks... Sõin isegi mitu nädalat suurt linasaiapätsi. Väga maitsev, aga kauge teisest Eesti otsast ostmas käia. :) Rääkisin ka tuttavate müüjatega- kahjuks ei näinud nemad kõik päevad peale ostjatemelu mitte ühtegi üritust!:(((
Eesti-vene-saksa-jne rahvariided kõrvuti hansaaegsete pikkade kleitide-kuubede ja huvitavate mütsitornidega, tibi- või hipiriietega... Täielik rahvastesegadus, aga mõnus segadus! Mulle meeldis ka linna looduslähedane kaunistamine- nt heinapakid istumiseks.
Iga öö tuikusin väsimusest nõrga kuid õnnelikuna mõne kaugelasuva parkla poole, kuna lähedased olid tulles marutäis. Hommikuti oli uni läinud ja ajakava jälle ees, näpp järge ajamas..., et midagi maha ei magaks.
Nii nt iga viie aasta tagant võiks jälle Pärnu see võõrustajalinn olla. :)

1 kommentaar:

  1. Liiviakene, iga viieastatagune rahvusvaheliste hanspäevade korraldajstaatus on unistus - see õnn ja korraldusraskus satub õuele ilmselt kord sajandis. hansalinnu ju ikka üle 200. naudi 5 aasta pärast rahvusvahelisi hansakaid viljandis, ja siis rohkem seda rõõmu eestis sel sajandil olema ei saa. aga eile linnapea teatas, et kohalike hansapäevade traditsioon pärnus ikka läheb edasi. :)
    krista.

    VastaKustuta