kolmapäev, 2. juuni 2010

Vaibalee-ee!

Maikuus sai üles uus näitus nimega "Päästetud uuele elule", meisterdajaks siin ennegi tuntud-teatud ja rahvaga kohtunud pärnakas Elle Akerberg.

Seekord üllatab ta meid kahepoolsete vaipadega. Ja just selle pärast ei ripugi need kõik tavalisel näitusekohal aknende juures, vaid lausa mööda ruumi laes laiali!
Käid ja vaatad siitpoolt ja sealtpoolt, ühelpool tekib mingi meeleolu, teiselpool hoopis teine.



Vahva! Ise pead vaatama tulema!

Elle enda kirjutatud jutt vaipade saamisloost:

Selle näituse vaibad on valminud viimase aasta jooksul raamil põimides. Materjaliks olen kasutanud juba kulunud ja kasutult seisma jäänud trikotaažist rõivaid.
Lõikasin kulunud kohad ja õmblused ära, ülejäänu aga kitsasteks ribadeks. Juba luitunud värvidega riidetükid said värskenduse läbi värvipoti käies. Et tulemus oleks huvitavam, on osa ribasid keritud väikesteks keradeks ja nii ka värvitud, osa riidetükke on kortsutatud, kokku seotud ning siis üle värvitud, ribastatud aga alles pärast värvimist.
Vaipade juures otsustasin ära kasutada ka mitmesse nööbikarpi erinevatel aegadel kogunenud nööpe. Säravama tulemuse saamiseks lisasin nööpidele litreid ja pärleid. Kui nööbiline pind tüütuks muutub, võib pöörata vaipadele teise poole ja kaunistuseks on hoopis narmad.
Nii said paljud kasutuna seisnud esemed päästetud uuele elule.
Loodan, et valminud tööd pakuvad silmailu ka vaatajale.
Kena kevadet soovides
Elle Akerberg


Kuna suvisel perioodil võib rahvast raamatukogus käia hõredamalt,
siis jätame näituse üles pikemalt, augusti lõpuni,
et keegi silmailust ilma ei jääks!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar