teisipäev, 5. november 2013

Raamatukogukuul

Äsja lõppenud raamatukogukuul olid kõikvõimalikud vabad pinnad näitustest hõivatud. Rohkem, kui tavaliselt! Lastenurgas olid riiulist lauale välja toodud kõik aabitsad-täheraamatud; klaaskapikesse jäävad pikemaks ajaks imetlemiseks väga vanad raamatud, üks neist lausa 19. sajandist; rahvusvahelise kaisukaru päeva puhul toodi raamatukokku siinseid mõmmikuid ja karuraamatuid täiendama ka üks väga suur kodumõmmi.
Ja kõige erilisem näitus on pealkirjaga Vallavalitsejate lemmikraamatud.
Septembris said kõik vallaametnikud raamatukogult kirja palvega anda näituse tarbeks teada mõned raamatud, mis südamesse on jäänud või elu mõjutanud. Kõik küll ei vastanud ja mõnel hoidsin seni nööbist, kuni oli nõus midagi "üles tunnistama". Lemmikuteks on nii Muna ja Tibu, Nahksuka jm seiklusjutud, on põhjamaade kirjandust- Dina-sari, Kristiina Lauritsatütar, ka Joomahullu päevaraamat..
Kuu oli tihe ka muude sündmuste tõttu, Mustas Majas oli laste ja noortega tegelejatele tore pidu, kuu keskel oli palju sõite Tammistesse valimisjaoskonda ja töötundide tasategemist, Sindi raamatukogus õpetati kasutama uut raamatukoguprogrammi, valla spordipäeval tuli läbi viia juba traditsiooniks saanud laste mälumängu,  kuu lõpus oli sõit Keilasse maaraamatukoguhoidjate päevale ja siitpoolt rahvaga Saugasse kohtuma kirjanik Indrek Harglaga.  November tuleb vähe rahulikum, aga ka juba detsembikuiste ürituste organiseerimise ja esinejatega suhtlemisega. 

Täna on internet nii aeglane, et piltide lisamine venib ja võtab tunde. Jääb edaspidiseks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar